İSTANBUL / ESENLER - Fidan Demircioğlu Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında "Gönül Çalab'ın Tahtı"Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğünden Afiş Çalışmaları okulumuzda sergilendi.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

“SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR”

EN İYİ CÜMLE/AFİŞ OLUŞTURMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

YARIŞMAYI DÜZENLEYEN

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü

KONU

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında üzerinde çalışılan "Gönül Çalab'ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü”nden  hareketle cümlele/afiş üretmek

AMAÇ

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi” ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması ve Türkçeyi daha iyi kullanması hedeflenmektedir.

YARIŞMA ŞARTLARI

*Eserde noktalama, yazım ve anlatım hatası olmamalıdır.

*Eser hazırlanırken belirli bir kaynaktan doğrudan yardım alınmamalıdır.

*Eserde sözel mesajı destekleyen görsel(ler) kullanılabilir.

*Eserde siyasi / ticari amaçlı, insan haklarına aykırı veya müstehcen çağrışımları olan sembol, logo vb. yer almamalıdır.

*Afiş tasarımları üzerinde eser sahibine ilişkin isim, imza, logo, tarih vb. olmamalıdır.

*Yarışmacılar yarışmaya bireysel olarak katılacaklardır. Yarışmaya gönderilen eserler -sosyal medyadaki platformlar dâhil- herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş olmalıdır.

*Tasarımlar, dijital ortamda veya elde hazırlanabilir. Afişlerin hazırlanmasında teknik sınırlama yoktur. Kara kalem, kuru boya, sulu boya, akrilik, guaj, kolaj vb. yahut dijital ortamda grafik tasarım yapılabilir.

Afişler A3 boyutunda tasarlanmalıdır. Resim kağıdına hazırlanacak afiş örnekleri 50x70 boyutunda olmalıdır.

*Yarışmaya katılacak eserler özgün olmalıdır.

DEĞERLENDİRMEKRİTERLERİVEPUANLAMA

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

PUAN DEĞERİ

Eserde açık, anlaşılır ve ilgi çekici bir dil kullanılması

Eserde dil bilgisi, imla ve noktalama kurallarına uyulması

Özgünlük

YARIŞMATAKVİMİ

Başlama Tarihi

12.12.2023

Bitiş Tarihi

22.12.2023

DEĞERLENDİRMEKOMİSYONU

Yarışmaya katılan eserler okulumuzdaki Dilimizin Zenginlikleri Projesi Değerlendirme Komisyonu üyeleri tarafından değerlendirilip 1. seçilen eser Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ilgili birimine yönlendirilecektir.

ÖDÜLTÖRENİTARİHİ:

Ödül töreninin tarih ve saat bilgisi, ilerleyen süreçte resmî yazı ile bildirilecektir.

ÖDÜLLER:

Ortaokul düzeyinde il genelinde 1. olan öğrenci akıllı saat ödüllendirilecektir.

08-01-202408-01-202408-01-202408-01-202408-01-202408-01-202408-01-2024

Yayın: 08.01.2024 - Güncelleme: 08.01.2024 12:29 - Görüntülenme: 51